استاکفاش

چاپ داغی بر روی چرم

آموزش

8 تیر 1399 1510 بازدید
استاکفاش

چاپ داغی بر روی چرم

چاپ طلاکوب

چاپ داغی با نام دیگر چاپ طلاکوب نیز خوانده‏ می‎‎شود و به شیوه لترپرس صورت‏ می‎‎گیرد. این نوع چاپ عموما بر روی سطوحی از قبیل کیف، کفش، سر رسید، کیف مدارک، تقویم، جلد پایان نامه‏ ها‎ی دانشجویی، جلد عابر بانک و … انجام‏ می‎‎شود. در چاپ دیجیتال معمولی رنگها حالت براقیت (طلایی و نقره ای) و ندارند. برای ایجاد یک نمونه خلاق و خاص در طراحی و تبلیغات،‏ می‎‎توان از این چاپ به عنوان یک چاپ تکمیلی استفاده کرد. برای نمونه برای چاپ کارت ویزیت‏ به منظور خاص شدن برند یک شرکت، می توان از این نوع چاپ استفاده کرد.

چاپ داغی به رنگ‏ها‎ی مختلف از جمله طلایی، نقرهای، آبی، قرمز و… در بازار موجود است و بصورت فرو رفتگی و برجستگی بوده و نوعی درخشندگی دارد که بیشتر توجه مخاطب را به خود  جذب‏ می‎‎نماید. از این رو‏ می‎‎توان برای چاپ مطالب مهم از آن استفاده نمود. از آنجا که هزینه این نوع چاپ بیشتر از چاپ‏ها‎ی دیگر است، لذا چاپ تمامی محتواها به این روش، هزینه زیادی خواهد داشت به همین جهت عموما برای جلد و پوستر انجام‏ می‎‎شود.

 

انواع چاپ داغی

چاپ دستی

چاپ داغی به روش دستی به منظور کارهای با تیراژ پایین صورت‏ می‎‎گیرد. در این روش ابتدا حروفچینی انجام‏ می‎‎شود و حروف در کنار هم قرار‏ می‎‎گیرند تا کلمه مورد نظر چاپ شود. سپس یک لایه نازک از ورق مخصوص چاپ داغی را روی جلدی که‏ می‎‎خواهند طلاکوب شود، قرار داده و با پایین آوردن اهرم دستگاه چاپ داغی و فشار بر روی کاغذ طلایی و جلد، روی جلد حروف بوسیله ورقه نازک ایجاد‏ می‎‎گردد.

چاپ ماشینی

برای چاپ ماشینی از دستگاه‏ها‎ی خاصی استفاده‏ می‎‎شود که به واسطه آن‏ می‎‎توان حدود بین ۱۰۰ تا ۶۰۰ جلد را در طی روز طلاکوب نمود. در چاپ داغی دو زبان فارسی و لاتین به همراه علامتها چاپ‏ می‎‎شود. در دستگاه‏ها‎ی چاپ داغی از سیستم خنک کننده الکترونیکی و هوا برای ترمال هد استفاده‏ می‎‎شود. از این جهت دستگاه برای تک جلدسازها ابزار مناسبی به شمار‏ می‎‎روند. در برخی از دستگاه‏ها‎ی‏ می‎‎توان بر روی کاغذ، مقوا گلاسه، لیبل پشت چسب دار، چرم، پارچه و هر گونه جنس صاف و منعطف استفاده نمود.

روش تهیه فایل چاپ داغی

  • فایل‏ها‎یی که برای چاپ داغی تهیه‏ می‎‎شوند دقیقا positive طرح مورد نظر هستند. به عبارت دیگر قسمتی که باید بر روی آن طلاکوب شود، باید بشکل تک رنگ مشکی با K=100 در نظر گرفته شود و dpi فایل طلاکوب، ۶۰۰ باشد.
  • چاپ داغی ساختار کلیشه ای دارد از این رو بهتر است نوشته‏ ها‎ی خیلی ریز نداشته باشد، چرا که این روش چاپ از برخورد کلیشه با کار و گرما تهیه‏ می‎‎شود و نوشته‏ ها‎ی ریز کیفیت چندانی نخواهند داشت. همچنین ممکن است طلاکوب به کار نچسبد و متن بشکل ناخوانا چاپ شود.
  • در زمان چاپ داغی باید از قرار دادن قسمت مورد نظر برای طلاکوب که بصورت تک رنگ مشکی طلاکوب است، در فایل اولیه چاپ خودداری نمود و فایل اصلی چاپ به صورت طرح زمینه کار قرار بگیرد.

امیدوارم  از خوندن مطلب چاپ داغی بر روی چرم در سایت استا کفاش خوشتون اومده باشه.

اگر سوال یا نظری دارید خوشحال می شیم با استاکفاش درمیان بگذارید. پست ها و مقاله دیگر ما را بخونید.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X