استاکفاش
استاکفاش

تکالیف کارفرما در صورت بروز حادثه برای کارگر

مطابق اصل 65 قانون تامین اجتماعی، هنگام بروز حادثه برای کارگر، کارفرما وظیقه دارد اقدامات اولیه لازم را برای جلوگیری از تشدید وضعیت فرد آسیب دیده انجام دهد.

  1. برای تسریع کمک به فرد آسیب دیده و رساندن کارگر به مراکز درمانی، تماس با سرویس های امدادی و انتظامی لازم است. در مرحله اول تماس با اورژانس ضروری است، ضمن اینکه حضور نیروی انتظامی برای مستند شدن وقوع حادثه لازم است و اگر فرد بین ماشین آلات و یا زیر آوار حبس شده باشد، برای نجات باید با آتش نشانی تماس گرفت.
  2. تکمیل فرم حادثه تامین اجتماعی است که پس از اقدامات امدادی، کارفرما باید فرم تامین اجتماعی را تکمیل و به سازمان تامین اجتماعی تحویل دهد.
  3. کارفرما پیش از آنکه از محل حادثه برود، وظیفه دارد گزارش حادثه را به نزدیک ترین اداره کار ارائه دهد. در این مورد معمولا بازرسی از اداره کار به محل حادثه حضور پیدا می کند تا علاوه بر تهیه عکس از محل حادثه، گزارش را بنویسد.
  4. کارفرمایانی که بیمه مسئولیت دارند حتما باید گزارش حادثه را به بیمه مسئولیت گزارش کنند.

طبق ماده 91 قانون کار، کارفرمایان مکلف هستند کلیه وسایل برای حفاظت و سلامت و بهداشت کارگران تهیه کنند و ضمن اینکه چگونگی کاربرد را باید به آنها (کارگران) آموزش دهند.

طبق ماده 95 قانون کار، مسئولیت اجرای مقررات حفاظت فنی و بهداشت کار برعهده کارفرمایان یا مسئوولین واحدهای ذکر شده در ماده 85 قانون کار است و هرگاه بر اثر عدم رعایت مقررات مذکور حادثه ای رخ دهد، شخص کارفرما و مسوول مذکور از نظر کیفری و حقوقی و مجازات های مندرج در قانون مسوول هستند.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X